Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone paanierowane w otrębach owsianych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula biała 1 szt.
jajko 1 szt.
pieprz do smaku
otręby owsiane 1 szkl.
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
bułka czerstwa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone paanierowane w otrębach owsianych

Cebulę posiekać i obgotować. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Mięso wyrobić z jajkiem, bułką i cebulą. Dodać przyprawę do mięsa mielonego. Doprawić do smaku pieprzem i ew. solą. Formować małe kotleciki, panierować w otrębach owsianych i smażyć na złoto na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.08.2011 08:19
kotlety mielone Lubię to
js28 22.06.2011 23:50
Pyza, ja użyłam wieprzowiny, ale myślę, że drobiowe także się znakomicie sprawdzi :)
pawel6 21.06.2011 15:51
Znakomity pomysł na \"otrębową\" panierkę:)
SmacznaPyza 21.06.2011 11:01
fajne, ale jaki rodzaj mięsa polecasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak