Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynki z porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 3 plastry
ser radamer 3 plastry
porzeczki czarne 1 garść
porzeczki czerwone 1 garść
groszek zielony 1 garść
sałata
musztarda 1 łyżka
miód 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynki z porzeczkami

1. Plastry szynki posmaruj musztardą, połóż plaster sera, zwiń. Ruloniki owiń folią, włóż na godzinę do lodówki.
2. Z miodu, oliwy, sosu sojowego i soku z cytryny zrób sos, przypraw. Sałatę umyj, porwij na kawałki. Dodaj połowę groszku, porzeczek i sosu, połącz.
3. Ruloniki pokrój na kawałki, ułóż na salaterce, posyp reszta porzeczek i groszkiem, skrop pozostałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 03.02.2013 21:34
takich jeszcze nie jadłam ale brzmi zachęcająco i gdybym tylko teraz miała porzeczki....
Krystyna32 21.06.2011 08:26
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak