Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
koperek pęczek
sól
pieprz
czosnek 1-2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
bułeczki 3 szt
jajko ugotowane na twardo 2-4 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Bułki namaczamy i wyciskamy. Dokładnie rozdrabniamy (najlepiej zmielić przez maszynkę). Cebulkę, koperek i czosnek drobno kroimy. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do mięsa razem z koperkiem i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie wybijamy 2 surowe jajka. Ręką wyrabiamy jednolitą masę. Formę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Przygotowane mięso przekładamy do formy a do środka wkładamy ugotowane na twardo jajka. Mokrą ręką poprawiamy wierzch klopsa. Posypujemy z wierzchu bułką tartą. Pieczemy ok. godzinę w 180-200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 09.12.2011 10:31
super
Mateusz/matikor 20.06.2011 18:14
wygląda imponująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak