Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo-pomarańczowe mini pierożki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
woda 325 ml
jajko
sól lyżeczka
olej łyżka
Nadzienie:
ser biały 400 g
jajko
kandyzowana skórka pomarańczow 2 łyzki
cukier 4,5 łyżki
śmietana 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo-pomarańczowe mini pierożki

Ser mieszamy z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy jajko i dobrze mniemy widelcem. Gdy ser jest bardzo suchy dodajemy śmietanę (ok. 1-2 łyżki). Dodajemy skórkę pomarańczową i dokładnie mieszamy. Ciasto na pierogi zagniatamy i literatką wykrawamy kółeczka a następnie lepimy nieduże pierożki. Gotujemy we wrzącej wodzie. Podajemy z bitą śmietaną i dekorujemy skórką pomarańczową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 24.06.2011 08:42
no nno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak