Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica ze szczypiorkiem na grzankach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
szczypiorek 1/4 pęczka
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica ze szczypiorkiem na grzankach

Szczypiorek pokroić w małą kostkę. Do szklanki wbić 4 jajka, dodać szczypiorek, dokładnie wymieszać. Z 4 kromek chleba wykroić miąższ, z jednej strony podsmażyć na 1 łyżce oliwy, odwrócić do środka wlać masę jajeczną ze szczypiorkiem, smażyć na małym ogniu, gdy spód się podsmaży, na 1/2 minuty wstawić do mikrofalówki, wyjąć doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 23.08.2011 20:28
jajecznica w nowym wydaniu ciekawe;)
Janek1 21.06.2011 18:22
fajny pomysł na jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak