Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczykowe gniazdko

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
tuńczyk 1 puszka rozdrobnionego
czosnek 1 ząbek
kolendra 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
rzeżucha 1 garść
pomidor 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczykowe gniazdko

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Obraną cebulę pokroić drobniutko. Czosnek przepuścić przez praskę. Składniki zmiksować na jednolitą masę. Masę połączyć z jednym surowym jajkiem i mąką. Doprawić do smaku kolendrą, solą i pieprzem, podzielić na 4 porcje. Uformować grube placuszki i obtoczyć w bułce tartej. W placuszku zrobić wgniecenie na jajko. Wstawić na 30 minut do lodówki. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. w naczyniu rozgrzać olej. Delikatnie wsadzić tuńczykowe gniazdo i smażyć na rumiano 4 minuty. Podawać z jajkami na rzeżuszce ozdobionej cząstkami pomidorów. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 24.11.2011 15:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak