Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w cieście piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 80 dag
mąka 25 dag
jajko 2
olej
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w cieście piwnym

Filety najpierw wypłukać i osuszyć . Potem możemy zrobić marynatę , czyli sok z cytryny wymieszać z rozgniecionym czosnkiem , imbirem , solą i pieprzem i ta marynatą smarujemy filety z każdej strony następnie kroimy je na paski o szer. 3 cm i od razu włożyć je na pół godziny do lodówki. Piwo wraz z jajkami i mąka miksujemy i robimy z tego gładkie ciasto najlepiej aby było to gęstsze ciasto jak na naleśniki. Do ciasta dodajmy curry 1 łyżeczka i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto mieszamy i zanurzamy kawałki ryby i wkładamy partiami na patelnię oleju wlewamy tyle aby ryby pływały . Smażymy 4 minuty z każdej strony. I usmażona rybę odsączamy przed podaniem na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.02.2013 10:19
ciekawe..
Dorian 14.12.2011 08:28
ciekawe polaczenie
ewaa 19.08.2011 23:05
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak