Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz rybny

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z makreli 60 dag
mąka 1,5 łyżki
tłuszcz
cebula 20 dag
koncentrat pomidorowy 5 dag
śmietana 12% 1\\2 skzlanki
cukier
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz rybny

Fileta kroimy w kostkę albo na mniejsze kawałki , może być też ostrobok , oprószyć papryka , solą , pieprzem i obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę zeszklić.Rybę łączymy z cebulą , dodajemy paprykę jeszcze raz , sól i zalewamy szklanką gorącej wody i dusimy 20 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat oraz śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki i szczyptą cukru do smaku. Wszystko razem wymieszać i zagotować . Przed podaniem sypiemy natka pietruszki i możemy podawać z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.11.2013 09:33
fajny pomysł na smaczny obiad
Kate131 17.05.2012 07:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak