Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska lasagne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lasagne 0,5 opakowania
szpinak 1 kg
żółty ser 20 dkg
cebula 1 sztuka
mąka 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
mleko 1 szklanka
jaja 3 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska lasagne

Szpinak opłukać zimną wodą, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek - oprószyć mąką zasmażyć. Dodać szpinak i bazylię. Mieszając wlać mleko. Doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotować ok . 5 minut. Dodać roztrzepane jajka. Przygotowanym farszem przekładać płaty makaronu. Wierzch posypać serem żółtym. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak