Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrusowe racuchy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jaja 2 sztuki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
olej do smażenia 1 szklanka
pomarańcza 2 sztuki
cytryny 1 sztuka
wiórki kokosowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrusowe racuchy

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i szcyzptą soli. Wbić jajka, wlać mleko. Całość ubijać mikserem. cytrynę i pomarańcze sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ owoców pokroić w drobniutką kostkę. Wymieszać z ciastem. Odstawić na 20 minut. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką moczoną w oleju nabierać ciasto. Uformować okrągłe racuchy. Smażyć na złoty kolor. Można posypać wiórkami kokosowymi.Najlepsze na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak