Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dkg
jajko 1 szt
jagody 60 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
cukier 1 łyżeczka
masło do polania
kwaśna śmietana
cukier waniliowy
woda 2/3 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Z mąki jajka wody i szczypty soli zagniatamy ciasto.Wałkujemy je na cienki placek i wycinamy szklanką krążki.Jagody mieszamy z cukrem i tartą bułką.Na każdy krążek nakładamy farsz składamy na pół i mocno zalepiamy brzegi.Gotujemy w osolonej wrzącej wodzie 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnie.Podajemy polane masłem i śmietaną doprawioną cukrem waniliowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 20.06.2011 21:17
czerwcowe tradycyjne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak