Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japoniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mak 30 dag
cukier 1 i 1/2 szklanki
jajko 5 szt
margaryna 20 dag
jabłka 60 dag
kasza manna 8 łyżeczek
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
bakalie
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Japoniec

Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, margaryny i jajka zagnieść ciasto. MASA MAKOWA; mak sparzyć i zmielić. Jaja z cukrem ubić na parze. Dodać roztopioną margarynę, starte jabłka, kaszę manną, proszek do pieczenia, bakalie i olejek migdałowy. Wylać na ciasto. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.01.2012 09:49
fajny przepis, jeszcze nie piekłam takiego :)
joanna77 06.07.2011 19:28
pychotka,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak