Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti po Bolońsku z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
sos po bolońsku 2
przecier pomidorowy 1
brzoskwinie w puszce 1 400ml
makaron spaghetti 1
ser żółty 200 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti po Bolońsku z brzoskwiniami

Postaw wodę na makaron. Mięso mielone bez dodatku tłuszczu włóż do garnka niech się usmaży. Sosy po bolońsku wymieszaj w 500 ml wody i dodaj pół małego słoiczka przecieru pomidorowego, wymieszaj i odstaw. Potrzyj ser żółty. Brzoskwinie pokrój na cwiartki. Gdy mięso się usmażyło wlej nasz sos, niech się troszkę pogotuje i wrzuc pokrojone brzoskwinie, gotuj jeszcze przez chwilkę, przykryj i odstaw na 5 min. Gdy makaron będzie miękki odsec i nakładaj na talerze polej naszym sosem z mięsem i brzoskwiniami i posyp serem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak