Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczochy na ciepło z chińskim sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochy 4 szt
sos sojowy 7 łyżek
ocet 5 łyżek
cukier puder 3 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
olej arachidowy 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
kolendra kilka liści
papryka 1 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: karczochy na ciepło z chińskim sosie

Karczochy myjemy i gotujemy i gotujemy ok 30 min,następnie osuszamy i odkładamy na bok.Do miski wlewamy sos sojowy,ocet i cukier,dobrze mieszamy aż cukier się rozpuści,następnie dodajemy dwa rodzaje oleju i drobno posiekany czosnek,pokrojone liście kolendry i parę niewielkich kawałku świeżej papryki chilli,doprawiamy do smaku solą i mieszamy.Karczochy polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.07.2011 16:37
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak