Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
rzodkiewka 5 dużych główek
truskawki świeże kilka sztuk
mięta 1 gałązka
melisa cytrynowa 1 gałązka
sól
pieprz
ocet jabłkowy
oliwa Olisana omega 3-6
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Kapustę opłukać i poszatkować-przełożyć do miski. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na dużych oczkach.Truskawki opłukać ,usunąć szypułki i pokroić duże na ćwiartki,a małe na połówki.Listki mięty i melisy opłukać- dodać do kapusty.Wszystkie składniki skropić oliwą ,octem jabłkowym i doprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem .Delikatnie wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 24.06.2013 22:28
Od jakiegoś czasu tylko takie surówki robię do obiadu
magduś83 20.06.2012 09:39
piękna, kolorowa i bardzo apetyczna:)
PaniMISIOWA 05.05.2012 09:45
idealna do obiadu
motyl 13.04.2012 17:18
fajny przepis
smakowita 07.03.2012 19:37
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
anja3107 11.01.2012 12:21
pięknie wygląda
Barbara/zuza22_85 07.11.2011 19:10
super
MAR3STA 17.07.2011 23:13
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak