Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort naleśnikowy szpinakowo - warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szk
mąka 1 szk
szpinak 30 dag
cebula 1 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
jajko 4 szt
seler 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 1 szk
ser żółty 10 dag
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy szpinakowo - warzywny

Mąkę, mleko oraz jedno jajko wymieszac i usmażyć 5 grubszych naleśników. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, dodać obgotowany szpinak, jedno jajko, doprawić i podsmażyć. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, dusić. Ciepłe warzywa wymieszać z jednym jajkiem. Tortownicę wysmarować olejem, ułożyć naleśniki i przekładać na przemian nadzieniem szpinakowym i warzywnym. Jajko roztrzepać ze śmietaną, dodać starty ser żółty i polać wierzch tortu. Piec w temp. 200 stopni do momentu rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 02.06.2013 08:41
brzmi ciekawie
olkaaa 01.04.2013 21:09
chętnie spróbuję
kate.500 20.03.2013 21:19
fajny pomysl
Wafelek2601 09.12.2012 09:07
Bardzo fajny
barbara11561 19.08.2012 12:19
wpraszam się na kawałek:)
joanna43 18.06.2012 15:35
super, musze sprobowac
alaaa 15.04.2012 14:47
ekstra danie
smakoszek 25.10.2011 09:43
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak