Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
woda 1 łyżka
cukier waniliowy wg uznania
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać cukier, cukier waniliowy i zmiksować na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać roztopione i wystudzone masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do masy delikatnie wmieszać ubitą pianę. Masy podzielić na połowy. Do jednej dodać kakao i wodę i wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką. Wlewać na przemian oba ciasta. Piec ok 40 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.07.2011 15:45
apetyczna
Margo1 05.07.2011 17:53
śliczna
Margo1 05.07.2011 17:53
śliczna
iwa643 25.06.2011 05:44
piękna
suzana 20.06.2011 09:28
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak