Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 l
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
curry 1/2 łyżeczki
banan 1 szt.
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
koperek świeży
panga 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z bananami

Białą cebulkę pokroić i zeszklić na maśle.
Dodać mąkę i curry. Zamieszać.
Wlać bulion, zagrzać.
Wrzucić pokrojone filety rybne, gotować ok. 15 min.
Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Wlać do filiżanek. Do każdej włożyć kilka plasterków banana.
Posypać piórkami czerwonej cebuli i posiekanym koperkiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.09.2010 23:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak