Zupa rybna z bananami

Zupa rybna z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 l
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula biała

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • curry

    1/2 łyżeczki
  • banan

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • koperek świeży

  • panga

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą cebulkę pokroić i zeszklić na maśle.
Dodać mąkę i curry. Zamieszać.
Wlać bulion, zagrzać.
Wrzucić pokrojone filety rybne, gotować ok. 15 min.
Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Wlać do filiżanek. Do każdej włożyć kilka plasterków banana.
Posypać piórkami czerwonej cebuli i posiekanym koperkiem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

22.09.2010 23:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat