Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwa szarlotka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szk
margaryna 250 gram
cukier 200 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
zótka 6 szt
jabłka 2 kg
cynamon Prymat 4 łyżeczki
śmietana 18 proc 6 łyżek
białko 6 szt
budyń śmietankowy 2 szt
cukier 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwa szarlotka

Mąkę i schłodzona margarynę posiekać dodać cukier i proszek do pieczenia i dalej siekać następnie dodać żółtka i śmietanę . Zagnieść kule i włożyć do lodówki na pół godziny Dwie trzecia ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę na nie położyć jabłka starte i cynamon
Przygotowanie bezy
Ubić białka pod koniec dodać cukier dalej ubijać na końcu dodać budyń i jeszcze chwile miksować wyłożyć na jabłka Pozostałe ciasto pokruszyć na bezie pieczemy około 45 minut w 160 stopniach Jest to przepis na duża blachę to z piekarnika czarna :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 26.06.2011 06:43
Jola ja też robię z budyniem i beza ale ta jest trochę inna :)
Jolanta_P-S 20.06.2011 14:15
ja na jabłka kłade budyń a potem bezę
suzana 20.06.2011 09:27
No nie wiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak