Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa pokusa

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 4 szt.
truskawki świeże 40 dag
biszkopty podłużne 14 dag
herbatniki 10 dag
śmietana 30% 25 dag
śmietan fix 2 szt.
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa pokusa

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, do każdej używając 3/4 ilości sugerowanej wody. Ostudzić.

Truskawki umyć, odszypułkować i każdą przekroić wzdłuż na połowę.

Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na biszkoptach ułożyć część truskawek. Zalać połową przygotowanych galaretek. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje kolejno układać pozostałe biszkopty połamane na drobniejsze części, pokruszone herbatniki oraz pozostałe truskawki. Zalać resztą galaretek. Ponownie wstawić do lodówki.

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan-fix. Wyłożyć na wierzch deseru. Schłodzić.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 16.10.2012 09:25
pycha
cukiereczek 14.06.2012 09:33
pycha
pacpaw 12.01.2012 20:20
mnie by skusiła
Renataj 17.11.2011 22:06
Smak lata
Gosia40 22.07.2011 11:59
Ale pyszności!
aguus 09.07.2011 13:58
Pychota!
Iwusia 02.07.2011 23:12
super :)
ElizaT 02.07.2011 10:48
ależ smakowita
Misiek1 24.06.2011 22:22
Pyszny letni deser!
Nina7 23.06.2011 22:05
Prezentuje się.... przepysznie!!!
tatiana2 23.06.2011 21:10
Chętnie bym się skusiła :)
MAR3STA 20.06.2011 21:02
pycha!
halinka1011 20.06.2011 08:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak