Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 0,5 kg
szpinak 10 dag
żółtko jajek 1 szt
czosnek 1 ząbek
mąka pszenna 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
orzechy włoskie 10 dag
ser topiony 10 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze szpinakiem

Ser zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wrzącej wody na 20 min. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać mąkę i żółtko. Przyprawić solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ser wyjąć z folii, rozwałkować na prostokąt. Szpinak wymieszać z serem topionym, orzechami i rozłożyć na serze. Zwinąć w roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 28.02.2014 14:57
Wyśmienita:-)
caralajna 14.10.2013 07:54
przepyszna
kate.500 01.09.2013 00:34
pyszna rolada
olkaaa 22.03.2013 07:29
uwielbiam szpinak
Wafelek2601 26.01.2013 09:01
Z takich składników na pewno będzie pyszna
Rogalik 25.01.2012 21:32
super
AgaS10 22.01.2012 19:49
pyszna i zdrowa:)
irenka 22.01.2012 11:58
pyszna
magical66 30.06.2011 20:34
na piątkę :)
Ania67 20.06.2011 08:38
pychaaa
szyba 20.06.2011 08:22
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak