Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z dziurką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
masło 30 dag
cukier puder 3/4 szk
sól 1 łyżeczka
dżem morelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z dziurką

Masło utrzeć mikserem, dodać porcjami cukier puder. Wsypać makę, sól i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i podzielić ją na pół. Każdą kulę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na godzinę do lodówki. Jedną część ciasta rozwałkować na grubość 4 mm. Foremkami wycinać kółka lub gwiazdki. Układać je na blaszce wyłożonej pergaminem. Na środku każdego ciasta rozsmarować dżem. Rozwałkować pozostałe ciasto. Wycinać ciasteczka o takim samym kształcie jak poprzednio. Mniejszą foremką wyciąć otwór. Ciasteczka z dziurką ułożyć na ciasteczkach z dżemem. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.01.2014 20:26
fajne te ciastka
olkaaa 24.03.2013 20:38
chętnie spróbuję
Grazyna0211 22.11.2012 16:00
super
barbara11561 21.09.2012 20:16
przepyszne ciasteczka:)
Ewa111 04.04.2012 20:24
moja babcia piekła taki ciastka z dziurką
m1monika 24.03.2012 18:15
fajne :-)
Ania67 23.08.2011 07:47
fajniutkie
Izabela28 09.07.2011 12:04
pyszne te ciasteczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak