Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna pasteryzowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
cebula 0,5 kg
papryka 0,5 kg
sól 2 łyżki
cukier 0,5 szklanki
olej 1 szklanka
ocet 10 % 1 szklanka
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz 0,5 łyżeczki
czosnek 6 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna pasteryzowana

Ogórki obieramy i kroimy w talarki. Cebule obierami i razem z paprykę kroimy w kostkę.Wszystko przekładamy do miski i solimy.Po ok. 4 godz. odlewamy wodę, dodajemy cukier, olej i ocet i dokładnie mieszamy.Dodajemy posiekany koperek i natkę oraz czosnek i pieprz. Mieszamy. Wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 25.08.2011 11:49
fajna
Joanna108
Joanna108 31.07.2011 09:49
zachęcająco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak