Zupa pomidorowa z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    190 g
  • śmietana 12%

    4-5 łyżek
  • mąka

    1 łyżka
  • kość wieprzowa

    do smaku
  • ryż

    4-5 łyżek
  • włoszczyzne

    1 pęczek
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2-3 litry wody zagotuj z kością, kostką rosołową i włoszczyzna dodaj przecier pomidorowy. Następnie wsyp ryż i gotuj do miękkości. Na koniec zupę zagęść śmietaną z mąką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

04.12.2013 13:55
mój synuś bardzo lubi :-)

Łukasz15

02.07.2013 08:12
Pyszna zupka, często taką robię

Beata23

18.06.2013 10:18
domowa najlepsza

Jodaj

30.03.2013 13:55
pomidorowa wasze naj :]

Madziela

26.11.2012 14:04
taka zawsze smaczna :)

caralajna

24.09.2012 10:08
pyszna zupa, :)

dorotka0000025

05.09.2012 14:21
lubie

traktorek

23.07.2012 21:24
pyszności

IKrakowianka

17.07.2012 23:08
pyszna zupa

Wacław

04.05.2012 10:15
bardzo lubię !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat