Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka nadziewane jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
biały ser 250 g
margaryna 250 g
jajko 1
jabłka 750 g
cukier puder 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka nadziewane jabłkami

Ser biały przepuscic przez maszynke do miesa Jabłka obrac a po usunieciu gniazd nasiennych pokroic na czastki Do miski wsypac make dodac bialy ser margaryne oraz cukier po czym posiekac nozem Nastepnie wbic jajko i wyrobic Uformowac kule i wstawic do lodowki aby ciasto sie schlodzilo Wyjąć i rozwałkować na placek o grubusci 5mm Za pomoca szklanki wykrawac kółka na polowie z nich ulozyc po czastce jablka po czym przykryc pozostalymi krazkami ułożyć na blasze wylozenej papierem do pieczenia i wstawic do piekarnika nagrzanego do 180st C Piec do momentu az ciasteczka sie przyrumienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak