Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone nadziewane warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszane mięso mielone 0,75 dag
kalafior 0,5 szt
brokuł 0,5 szt
olej do smażenia
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone nadziewane warzywami

Brokuł i kalafior gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy, studzimy i dzielimy na różyczki.Mięso mielone wyrabiamy z jajkami i bułką tartą i doprawiamy do smaku.Z mięsa formujemy płaski placuszek, na środku układamy różyczkę kalafiora lub brokuła i zalepiamy mięsem formując kulkę.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 10.07.2011 17:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak