Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sajgonki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
sól, pieprz do smaku
ryż
sos ostry
surówka
cukier do smaku
papier ryżowy 2 opakowania
ser biały 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: sajgonki ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić na ogniu w garnuszku, po rozmrożeniu dodać ser, dodać pieprz, sól i cukier (na słodko pieprznie). Odczekać aż ostygnie, w tym czasie gotować ryż. Papier ryżowy zmoczyć przed zawijaniem. Po zwinięciu sajgonek jak naleśniki usmażyć (najlepiej we frytkownicy). Podawać polane sosem ostrym z ryżem i surówką.
Osobiście zawijam w papier ryżowy podwójnie, wtedy nie rozwalają się podczas smażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak