Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowo-warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 0,5 opakowania
kukurydza konserwowa 1 puszka mała
groszek konserwowy 1 puszka mała
ogórki konserwowe 4 szt
jajko 2 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 1 słoik
papryka marynowana 1 słoik mały

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowo-warzywna

Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.Groszek, kukurydzę, paprykę i pieczarki odcedzamy z zalewy. Pieczarki, ogórki, paprykę i jajka kroimy na małe kawałki. Makaron, pieczarki i warzywa przekładamy do salaterki, mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą i pieprzem.Powstałym sosem polewamy sałatkę, mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Chłodzimy przed podaniem ok. godzinki w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak