Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
marchew 3 szt
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
olej 3 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,25 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
rozmaryn 0,25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany marchewką

Olej mieszamy z solą, pieprzem,papryką,rozmarynem, majerankiem i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Marchewki obieramy, jeśli są grube przecinamy wzdłuż na pół.Schab myjemy, osuszamy. Ostrym, długim nożem w środku mięsa wydrążamy otwór na całej długości schabu.W otwór wkładamy marchewki.Mięso smarujemy przygotowaną marynatą z oleju i przypraw i odstawiamy do lodówki na ok. 4 godz. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 2 godz. w piekarniku w temp. 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.02.2014 10:04
ładnie wygląda :)
w mojej kuchni 13.02.2013 00:01
fajny pomysł z nadzieniem
RenataZ-et 16.01.2013 23:33
Rewelacyjny pomysł! Chętnie kiedyś zrobię taką wersję schabu
Izabela/bella81 17.08.2012 23:07
apetyczny schabik :)
Fiffi 03.06.2012 22:21
smacznie wyglada
Faustyna 11.07.2011 11:17
Marchewką jeszcze schabu nie nadziewałam. Mięso świetnie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak