Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki i papryka w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
papryka 2 strąki
woda 3 szklanki
cukier 1 łyżka
ocet 10 % 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki i papryka w occie

Ogórki umyć. Paprykę umyć, ucunąć nasiona i białe błony. Pokroić w krążki. Słój dokładnie wyparzyć, ułożyć ciasno warzywa. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą i przyprawami. Zalać warzywa, mocno zakręcić. Słój lub mniejsze słoiki wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody do połowy wysokości słoja. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 23.11.2011 17:08
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak