Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielowarzywna w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielone pomidory 1 i 1/2 kg
kalafior 2 szt
ogórki 1 i 1/2 kg
cebula 1 kg
ocet 10 % 1/2 litra
woda 1/2 litra
pierprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
cukier
sól
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielowarzywna w marynacie

Warzywa umyć. Kapustę posiekać, kalafiory podzielić na różyczki, pomidory pokroić w ćwiartki, ogórki i cebulę w plastry. W dużym słoju warstwami układać pokrojone warzywa, posypująć obficie solą. Odstawić na 24 godziny. Ocet zagotować z wodą i przyprawami. Warzywa porządnie odcisnąć z solanki, przełożyć do rondla, zalać gorącą zalewą octową. Dusić około 10 minut. Odstawić do ostygnięcia. Słoiki umyć, wyparzyć, napełnić sałatką i mocno zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak