Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z małosolnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper
Gorczyca biała cała Prymat
ogórki kg
papryka czerwona 1-2
cebula biała 1-2
czosnek główka
woda
sól
chrzan świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z małosolnych

Ogórki umyć pod bieżącą wodą. Chrzan obrać, paprykę pokroić w paseczki a cebulę w piórka. Na dnie słoika ułożyć gorczycę, kilka piórek cebuli, koper. Ułożyć pierwszą warstwę ogórków a dokoła nich poupychać kawałki chrzanu i papryki oraz ząbki czosnku (duże przekroić na pół). Na to znów koper i gorczyca. Tak samo ułożyć drugą warstwę ogórków, papryki, cebuli, chrzanu i czosnku aż do końca słoika.
Zalewa:
Na litr wody - mniej więcej 1,5 łyżki soli, zagotować i zalać słoiki. Na wierzch wlać łyżkę oleju. Zamknąć. Gotowe po dwóch-trzech dniach:)
Z mniej więcej kg ogórków wyjdą 2-3 słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak