Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z mielonym mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 dkg
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
pomidory krojone z puszki do smaku
przyprawa do zapiekanek do smaku
mąka 250 dkg
masło 125 dkg
woda zimna 1,4 szkl
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z mielonym mięsem

Ciasto na spód tarty :
do mąki wrzucić masło, posiekać nożem na jak najdrobniejsze kawałki, dodać wodę, olej, sól i wyrobić ręką. Ciasto po chwili będzie odchodzić łatwo od palców, wtedy uformować kulę i odstawić do lodówki na ok godz.

Na wyłożoną ciastem formę wyłożyć uprzednio podsmażone i doprawione mięso. Kładziemy warstwami paprykę skrojoną w kosteczkę, plasterki cebuli i żółty ser. ( mięso mielone podsmażamy z pomidorami z puszki i doprawiamy przyprawą do zapiekanek ).

Na wierzch możemy poukładać plasterki sera i również posypać przyprawą do zapiekanek.

Nagrzać piekarnik do temp 200`C i zapiekać ok 35-40 min.

PYCHA!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 29.06.2012 22:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak