Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1 op.
sól
pieprz
Mieszanka warzyw mrożonych

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z warzywami

Szynkę dzielimy na kotlety. Lekko ubijamy. Doprawiamy przyprawą, solą i pieprzem. Smażymy z obu stron na złoto. Przekładamy na natłuszczoną blachę i dodajemy rozmrożone warzywa. Dusimy około 30 minut. Dobrze jest gdy mieszanka jest mieszanką polskich warzyw typu kalafior, brokuł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2011 00:14
Dla mnie z tej szynki same warzywa poproszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak