Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
jajko 4 szt
cebula 1 szt
rosół warzywny 4 kostki
wino białe wytrawne 0,5 szk
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z jajkiem

Pomidory obrać i pokroić w ćwiartki, cebulę posiekać, podsmażyć na patelni i dodać pomidory. Razem dusić 15 min. Ostudzić i zmiksować. Zagotować 1 l wody i rozpuścić kostki rosołowe, dodać zmiksowane pomidory, wino, sok z cytryny, sól i cukier. Wszystko razem zagotować. Jajka wbijać pojedyńczo do szklanki i szybkim ruchem wlewać do zupy. Gotować jeszcze ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.12.2012 17:29
pomysłowe
Grazyna0211 10.12.2012 11:03
ciekawy pomysł
alaaa 15.06.2012 22:23
pomidorówka z jajkiem i na dodatek z winem ,ale pomysł
Andzia1977
Andzia1977 09.06.2012 09:48
fajna koncepcja
Karmel 24.03.2012 15:06
pycha
joanna77 24.03.2012 14:57
super
Kuchareczekjeden 14.02.2012 15:29
fajna
Wafelek2601 11.01.2012 00:09
ani ja
adam1f 12.09.2011 23:23
nie jadłem jeszcze takiej
Ania67 19.07.2011 09:11
ja też jeszcze nie próbowałam
Gosia32
Gosia32 20.06.2011 11:23
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak