Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni w sosie maślano ziołowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 15 dkg
fasolka szparagowa 20 dkg
Kukurydza z Puszki 0.5 puszki
marchew młoda 20 dkg
masło 100 gram
tymianek 0,5 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
brokuły 15 dkg
groszek świeży 10 dkg
oregano 0,5 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni w sosie maślano ziołowym

wszystkie warzywa myjemy marchew obieramy. Brokuła i kalafior dzielimy na różyczki, marchew i fasolkę kroimy w miarę małe kawałki. Na teflonowej patelni z łyżka oliwy smażymy wszystkie warzywa i groszek, podlewamy odrobina wody i przykrywamy przykrywką dusimy aż warzywa będą dość miękkie pod koniec dodajemy kukurydzę. Kiedy wszystko będzie odpowiednio miękkie wkładamy masło i dobrze przyprawiamy ziołami. Podajemy jako osobne danie lub do mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak