Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżotto jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
żółtko jajek 2 szt
kostki rosołowe 2 szt
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser żółty 10-15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżotto jajeczne

Zagotować 1,5 l wody wraz z kostkami rosołowymi. Do wrzącej wody wsypać ryż i gotować ok. 20 min. Gdy ryż wchłodnie całą wodę dodać roztrzepane żółtka, odrobinę gałki i zdjąć z ognia. Dodać masło i starty ser. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 07.04.2013 14:12
Jajecznego jeszcze nie próbowałem
olkaaa 26.03.2013 07:35
bardzo fajne
dorotka0000025 15.02.2013 14:08
fajna nazwa
alaaa 16.06.2012 22:02
fajny pomysł,szybkie do zrobienia
Wafelek2601 08.02.2012 23:04
ekstra
AgaS10 26.12.2011 20:54
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak