Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie Bożonarodzeniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej 1/8 l
ogórek konserwowy 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat
cukier
sól
grzyby suszone 4 dag
śledzie 4 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie Bożonarodzeniowe

Śledzie moczymy. Osuszamy, kroimy w dzwonka. Grzyby namaczamy i gotujemy. Siekamy. CEbulę siekamy i sparzamy. Łączymy z pokrojonymi w kostkę korniszonami, dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i dokładnie mieszamy.
Śledzie układamy na przemian w półmisku z sałatką grzybową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak