Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęcza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki 3 opakowania
śmietana 30% 1/2 l
Polewa:
serek homogenizowany 60 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Tęcza

Galaretki rozpuścić osobno każdą w szklance gorącej wody. Dokładnie wymieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia, pozostawić do ostygnięcia. Lekko tężejące galaretki wymieszać z serkiem waniliowym
Ubić śmietanę, dodać po 1/3 do każdej masy serowej, delikatnie wymieszać. Blat biszkoptowy ułożyć w zamkniętej tortownicy, wylać na niego pierwszą masę, włożyć do lodówki poczekać aż stężeje i dopiero wylać następną warstwę. Czynności powtórzyć. Na wierzch ciasta można wylać galaretkę lub polewę czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 21.05.2012 10:41
smakowicie wygląda
agnieszkalider 28.10.2011 13:38
Nieźle wygląda
1j1o1l1a1 19.06.2011 17:25
dekoracyjne
ewasylwia 19.06.2011 16:34
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak