Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z orzechamii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 0,5 kg
sól i pieprz do smaku
dynia 30 dkg
oliwa 4 łyżki
orzechy włoskie 1 drobno posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z orzechamii

Fasolkę szparagową dokładnie umyć. Dynię pokroić. Fasolkę i dynię obgotować w osolonej wodzie. Fasolkę zahartować zimną wodą: dzięki temu nie straci koloru. Uprażyć orzechy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodać fasolkę i dynię, smażyć przez chwilę razem. Doprawić solą. Danie podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak