Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierogi ze śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 300 g
mąka 250 g
cukier 100 g
jajko 1
żółtko jajek 1
masło 120 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi ze śliwką

Mąkę połaczyc z zimnym maslem cukrem szczypta soli jajkiem oraz łyżka zimnej wody Szybko zagnieść ciasto i wstawic do lodowki na ok 1 godz Sliwki przepołowić usunąć pestki Schlodzone ciasto rozwałkować szklanką wyciać kółka i na kazdym ulozyć po kawałku śliwki Można posypać odrobiną cukru Starannie zakleić brzegi Pierogi posmarować zołtkiem wymieszanym z szczypta soli i 2 łyżkami wody Piec ok 15 min w 200 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.05.2012 19:01
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak