Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry bób

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 0,5 kg
sałata lodowa 1/4 główki
szynka wędzona w plasterkach 10 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
koper 1 pęczek
masło 2 łyżki
papryczka chili 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry bób

Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Schłodzić, a następnie obrać ze skórki. Cebulę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać drobno pokrojoną papryczkę. Ostudzić warzywa, a potem dodać je do bobu. Posiekać drobno koperek i posypać nim warzywa. Doprawić sałatkę solą i pieprzem. Podawać ją ułożoną na plastrach szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 19.07.2011 11:16
uwielbiam bób;)
matii6 29.05.2011 19:12
nie próbowałam,,ale ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak