Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja WZ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
białko 6 sztuk
żółtko jajek 6 sztuk
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyzek
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń
jajko 3 sztuki
cukier pół szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
polewa czekoladowa 1 opakowanie
bita śmietana 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja WZ

CIASTO W mikserze ubijamy białka. Dodajemy do tego cukier. Później gdy to ubijemy łyżką wmieszać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao. Przelać na wysmarowaną margaryną Kasią brytfannę i piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Gdy się upiecze odstawić żeby ostygnęło i przeciąć wzdłuż na pół.
BUDYŃ: Wszystkie składniki upiec na parze. Podstudzić. Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Tak powstałą masą przełożyć połowę ciasta, i przykryć drugą połową. Następnie polać roztopioną czekoladą lub kupiona polewą czekoladową. Ciasto pokroić w kwadraty i robić na każdym kleksy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 27.12.2011 17:32
smaczne
gosia47-47 26.12.2011 09:28
wspaniała
owocówka 22.11.2011 11:56
super
pigila
pigila 09.10.2011 21:34
smaczne
malaczarna23 31.08.2011 14:23
dawno nie robiłam:( muszę zrobić
KasiaK90 15.07.2011 10:39
uwielbiam:)
Beatris 02.07.2011 10:24
Ja WZ-kę robię zupełnie inaczej. To moje ulubione ciasto.
Juleczka20 25.06.2011 10:10
super ta wz:)ja jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak