Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
ocet do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
świezo zmielony pieprz do smaku
cebula biała 1/2 sztuki
olej do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta.

Kapustę szatkujemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Odstawiamy z ognia i dodajemy pół łyżki octu. Po około 5 minutach, gdy kapusta nabierze koloru, odlewamy wodę. Doprawiamy łyżeczką cukru, solą, pieprzem oraz trzemy pół cebuli. Dodajemy kapkę oleju i wszystko razem mieszamy. Kapusta najlepiej smakuje po kilku godzinach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 20.09.2013 13:11
uwielbiam taką kapustkę :) wyjadam samą z garnka i nie czekam na mięso czy ziemniaki/kluski śląskie :)
Róża1 17.09.2013 17:56
też bardzo lubię taką kapustę na niedzielny obiad:-)
adelajda 20.07.2013 21:22
najbardziej lubię modrą kapustę
Monika58 17.10.2012 12:35
dobra
Adamorek 14.08.2011 16:57
uwielbiam czerwona kapustę
Grazyna0211 10.08.2011 12:28
świetna!
MAR3STA 16.07.2011 01:19
smaczna
Margo1 19.06.2011 21:52
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak