Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 szt
pomidor 4 szt
ogórek 1 szt
cebula 1 szt
oliwki 12 szt
oliwa 4 łyżka
ocet 1 łyzka
jaja 3 szt
zioła prowansalaskie 1 szczypta
sól 1 łyzeczka
anchois
anchois
anchois
anchois 4 koreczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczki
tuńczyk 150 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: salatka z tuńczykiem

sałatę umyć osuszyć i porwać pomidory i ogórka umyć pokroić cebulę obrać pokroić w talarki tuńczyka odsączyć podzielić na kawałki anchois przekroić na pół oliwki umyć zimna wodą oliwę wymieszać z octem i przyprawami jaja podzielić na ósemki sosem polać sałatę dodać warzywa i ryby delikatnie wymieszać udekorować jajkami i oliwkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak