Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczano-mleczna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
mąka 10 dag
ziemniaki 60 dag
jajko
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczano-mleczna

Ziemniaki umyć obrać i pokroić w kostkę ugotować w małej ilości osolonej wody. Zagnieść ciasto z mąki, jajka i szczypty soli. Przygotować zacierki. Gdy ziemniaki będą miękkie wlać gorące mleko i oddzielnie ugotowane zacierki. Zagotować. doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.06.2012 20:20
Takiej zupki jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak