Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe kotleciki mojej mamy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 50 dag
jajko 1
bułka pszenna 1 mała
olej do smażenia
ciabatka 1 duża
masło 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe kotleciki mojej mamy

Suszone grzyby namoczyć w wodzie, a bułkę pszenną w mleku. Następnie zmielić grzyby, dodać całe jajko i odciśniętą w mleku bułkę oraz 1.5 łyżeczki suszonej jarzynki.
Ręce musimy zwilżyć wodą i dopiero tak formować kotleciki. Smażymy je na gorącym oleju przez ok 4 min.
Ciabatkę pokroić na plasterki, posmarować masłem i wstawić do piekarnika na 5 min.
Kotleciki podajemy na ciepło z ciabatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 27.08.2013 12:31
mi smakują :-)
IKrakowianka 05.11.2012 17:50
smakowite
alaaa 22.07.2012 22:21
interesujące,ciekawe jak to smakuje,,
bercik1 08.03.2012 22:51
Super pomysł.
Wacław 23.12.2011 17:27
pyszne !
m1monika 30.10.2011 14:37
świetne
krysia50 12.10.2011 20:03
dobry przepis
Ania67 09.08.2011 08:45
extra
misia53 02.08.2011 10:11
bardzo ciekawe
jarek4 14.07.2011 15:32
mniam
MAR3STA 20.06.2011 20:52
wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak