Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Ciotki Klotki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka poziomkowa
czereśnie
marmolada wieloowocowa
krem do tortów śmietankowy
mleko
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Ciotki Klotki

Ciasto szybkie i smaczne a chodzi o udaną kompozycję;)
Czereśnie opłukać, usunąć pestki. Zagotować wodę i w gorącej rozpuścić galaretkę (mniej wody niż podano na opakowaniu). Pierwszy spód biszkoptowy jasny posmarować marmoladą, przełożyć drugim biszkoptem i ten posmarować kremem (proszek zmiksować z mlekiem i na końcu dodać miękkie masło, do gotowego kremu delikatnie wmieszać połowę czereśni a drugą połowę zostawić do galaretki). Schować na kilka min do lodówki. Po tym czasie na wierzchu ułożyć resztę owoców i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 19.06.2011 11:47
Fajne ciacha robi ciotka klotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak