Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dla MAMY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 sztuki
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mleko 75 ml
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cukier 1 szklanka
margaryna 1,5 kostki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dla MAMY

BISZKOPT: Białka ubić z cukrem na pyszny krem. Potem stopniowo dodawać żółtka a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i upiec biszkopta w temp. 180 st. C. Kiedy się upiecze dać do wystygnięcia i potem przekroić na pół.
MASA: Pół litry mleka zagotować, a w reszcie mleka wymieszać wszystkie składniki prócz masła i galaretki. Połączyć razem z gotującym się mlekiem i mieszać na wolnym ogniu do powstania gęstego budyniu. Zrobić galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Następnie wziąć masło i zmiksować, dodać po trochu budyniu. Następnie wmieszać lekko tężejąca galaretkę. Odstawić. Posmarować jeden kawałek placka masą, przyłożyć drugim kawałkiem placka. Na to dać masę i udekorować. (pisakami spożywczymi, kwiatkami)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 02.01.2012 08:46
mniam
KasiaK90 24.07.2011 17:56
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak